Säfsen

Säfsens resort är en mellanstor skidanläggning belägen i Dalarna. Här åker du skidor både utför och på längden. Anläggningen har 16 nedfarter och sex liftar. Det finns både lätta backar och backar för den som vågar lite mer och gillar utmaningar. Vill man ge sig ut på tur så har man 115 km längdspår att välja på.

I Säfsen står barnen i fokus och det är väldigt familjevänligt. I familjebacken finns en barnpark anpassad för de yngre barnen. De lite större trivs nog bäst i anläggningens snowpark som är utformad av den välkände parkdesignern Davis Ny. Han är känd som designer i både OS och världscupstävlingar.

Boende

Här har du olika alternativ att välja på. Du kan bo i en mysig timmerstuga, hyra en egen lägenhet eller semestra i deras nya Dalenstugor. Det är bara att välja vad som passar dig bäst.

Övriga aktiviteter

Vill man ha mera spännande aktiviteter så kan man boka in sig på skotersafari på sjöarna runt Säfsen. Eller varför inte uppleva miljön från hästryggen.

Föredrar man att koppla av så finns det varma bad i vedeldade badtunnor och möjlighet att boka in massage.

När man sedan behöver fylla på med energi så beger man sig till Hyttans Kök och Bar som erbjuder god mat och trevliga temakvällar för stora och små.