Idre

Idre är landets fjärde största vintersportort och har flera skidanläggningar. Den största anläggningen är Idre fjäll med sina 41 pistar och en total åkyta på 1000.000 kvm.

De 41 pistarna inrymmer 16 nybörjarbackar, 10 backar på medelnivå, 5 avancerade backar och 10 backar på expertnivå. Detta breda utbud och det stora området gör att Idre fjäll passar alla.

Idre fjäll har backar i alla väderstreck och detta gör att du t.ex. alltid kan välja att åka på den soliga sidan om fjället.

Idre fjäll har dessutom flera bra spår för den som hellre vill åka skidor på längden. Faktiskt så bra att Idre fjäll är officiell träningsanläggning för Sveriges längdlandslag. Och skulle du vilja motionera efter mörkrets infall så passar Idre fjälls 30 km långa elljusspår utmärkt.

Boende finns det gott att välja mellan på Idre fjäll. Anläggningen har både stugor och lägenheter i totalt 10 olika stugbyar. Dessutom ligger Pernilla Wiberg Hotell på området.

Vill man äta ute så har anläggningen ett stort utbud av restauranger & caféer. Bland annat Ostcaféet, Askes pizza, Farfars hörna och PW Kök & Bar.

Anläggningen erbjuder också en rad olika evenemang under säsongerna och det kan vara allt ifrån skidtävlingar till barnteater. För barn finns även Idre fjälls egen maskot Renen Aske som gladeligen tar med barnen ut på en liten skidtur i äventyrslandet Askeland där de får chans att träffa alla hans vänner.