Åre

Åre har den ultimata skidåkningen för alla skidälskande människor. Åre skidort är beläget i Åre kommun som ligger i västra Jämtland.  Skidanläggningen är den största i Sverige.

Här erbjuds du 114 nedfarter och 47 liftar att välja emellan. Anläggningen har kapacitet att ta emot 50.000 besökare i timmen. Skidområdet är uppdelat i två liftsystem, Duved och Tegelfjäll. Man tar sig med skidbussar emellan dessa liftsystem. Högsta toppen tar dig 1274 meter över havet med en fantastisk utsikt ut över fjällen.  Det finns ett stort utbud av backar för nybörjare och även för erfarna åkaren som vill ha lite större utmaning. Kort och gott så finns det något för alla.

Självklart så finns det också en massa spår för de som vill skida på längden. Här finns också längdskidspår för den som vill teknikträna och öva på sprint. Duved har en 400 meter lång bana med kurvor, gupp och korta branta backar.

Boende

Vi har alla olika behov och önskemål om hur man vill bo. Fundera över några enkla frågor innan du bestämmer dig. Vilka backar vill du ha nära till, ska det vara barnvänligt, vill du ha ett stort utbud på kvällsliv eller föredrar du stillheten. Svaren på dessa frågor hjälper dig att välja mellan fjällstugor, små stugor, hotell, lägenhet, flerfamiljshus eller pensionat. Som sagt så är utbudet stort och priserna varierar mycket. Se tips på hotell i åre.

Aktiviteter

Aktiviteterna är många, här har du alltid något att göra. Förutom skidåkning så finns det en mängd olika alternativ för din semester. Håll koll på olika event som är inbokade till olika lov och högsäsonger.